Mesés sajttorta
Mesés sajttorta
Közeleg a Karácsony! Ezekben a nehéz időkben mindenképpen szerettem volna egy szívet-lelket-hasat � melengető karácsonyi recepttel készülni.
Íme, a mesekekszes sajttorta!
Hozzávalók
Az alaphoz
150 g narancsos, gyömbéres mesekeksz
50 g vaj
A krémhez
150 g krémsajt
250 g mascarpone
40 g porcukor
1 db tojás
35 g étkezési keményítő
1 mokkás kanál szegfűszeg
1 mokkás kanál gyömbér
A díszítéshez
250 ml habtejszín
1 csomag habfixáló
Elkészítés
Az alaphoz a kekszet késes darálóval finomra daráljuk, a vajat megolvasztjuk. Az olvasztott vajat a darált keksszel összekeverjük és a tortaforma (20 cm átmérőjű) aljába nyomkodjuk.
A krém minden összetevőjét egy keverőtálba teszünk és robotgéppel kihabosítjuk, majd az alapra öntjük. Díszítjük kandírozott narancsdarabokkal, végül a tortaformát alufóliával lefedjük, így nem fog megpirulni a sajttorta teteje. A tortát 150 °C -ra előmelegített sütőben légkeveréssel bő 1 óráig sütjük.
Ha megsült a sajttorta, kidermesztjük. Ha kihűlt, tejszínhabbal díszitjük. Magam sem hittem el, de megtaláltam a kemény habtejszín titkát.
Tipp: a habtejszínt fagyasztóba tesszük legalább 30 percre, illetve a keverőtálat is betehetjük a hűtőbe legalább egy órára. A habtejszínhez hozzáadjuk a habfixálót és egy mokkás kanálnyi citrom levet. Robotgéppel nagyobb fokozaton keményre verjük.
Jó étvágyat!