Mesés sajttorta

Mesés sajttorta

Közeleg a Karácsony! Ezekben a nehéz időkben mindenképpen szerettem volna egy szívet-lelket-hasat � melengető karácsonyi recepttel készülni.

Íme, a mesekekszes sajttorta!

Hozzávalók

Az alaphoz

150 g narancsos, gyömbéres mesekeksz

50 g vaj

 

A krémhez

150 g krémsajt

250 g mascarpone

40 g porcukor

1 db tojás

35 g étkezési keményítő

1 mokkás kanál szegfűszeg

1 mokkás kanál gyömbér

 

A díszítéshez

250 ml habtejszín

1 csomag habfixáló

 

Elkészítés

Az alaphoz a kekszet késes darálóval finomra daráljuk, a vajat megolvasztjuk. Az olvasztott vajat a darált keksszel összekeverjük és a tortaforma (20 cm átmérőjű) aljába nyomkodjuk.

A krém minden összetevőjét egy keverőtálba teszünk és robotgéppel kihabosítjuk, majd az alapra öntjük. Díszítjük kandírozott narancsdarabokkal, végül a tortaformát alufóliával lefedjük, így nem fog megpirulni a sajttorta teteje. A tortát 150 °C -ra előmelegített sütőben légkeveréssel bő 1 óráig sütjük.

Ha megsült a sajttorta, kidermesztjük. Ha kihűlt, tejszínhabbal díszitjük. Magam sem hittem el, de megtaláltam a kemény habtejszín titkát.

Tipp: a habtejszínt fagyasztóba tesszük legalább 30 percre, illetve a keverőtálat is betehetjük a hűtőbe legalább egy órára. A habtejszínhez hozzáadjuk a habfixálót és egy mokkás kanálnyi citrom levet.  Robotgéppel nagyobb fokozaton keményre verjük.

 

Jó étvágyat!