Gesztenyés sajttorta

Ez a sütés nélküli gesztenyés sajttorta kevesebb, mint fél óra alatt összerakható, egy éjszakát a hűtőben pihentetve, másnap garantált a siker! Nővérem szerint az eddigi legfinomabb sütemény, amit készítettem. A krém habos és könnyű, a gesztenye és az aszalt szilva pedig tényleg jó ízpáros. Próbáljátok ki ti is!

Hozzávalók 

Az alaphoz

200 g Gullon Crocant cukormentes teljeskiőrlésű zabkeksz

100 g vaj

 

A krémhez

250 g gyorsfagyasztott gesztenyemassza

250 ml habtejszín

350 g mascarpone

20 g instant expressz zselatin fix

1 cs habfixáló

 

A díszítéshez

Cukrozatlan aszalt szilva (kb. 15 szem)

50 g magas kakaó tartalmú étcsoki

1 ek vaj

1 tk rumaroma

 

Elkészítés

Az alaphoz a kekszet késes darálóval finomra daráljuk, a vajat megolvasztjuk. Az olvasztott vajat a darált keksszel összekeverjük és a tortaforma (23 cm átmérőjű) aljába nyomkodjuk. Ezt követően 180 °C-ra előmelegített sütőben 10 percig elősütjük.

Amíg a kekszes alap kihűl, elkészítjük a krémet.

A gesztenyemasszát kiolvasztjuk, majd a mascarponéval és a zselatin fix-szel egynemű krémmé keverjük. A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, ezután a felvert tejszínhabot óvatosan beleforgatjuk a krémbe, majd a krémet egyenletesen eloszlatjuk a kekszes alapon. A díszítéshez vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét és a vajat. Ezt követően hozzáadunk egy teáskanál rumaromát. Végül az aszalt szilvákat a torta tetejére tesszük és rácsorgatjuk az olvasztott csokoládét. Hűtőben legalább 5-6 órát pihentetjük, amíg kidermed a krém.

 

 

 

 

Jó étvágyat!