Kávékrémes pite

Az eddigi receptjeimből azt hiszem kiderült, hogy az édességek az egyik gyengém. A most következő receptben a másik gyengém, a kávé is megérkezett. A kávéhoz már csak egy kis kókusz tej kell és minimális időráfordítással  egy krémes kávés-kókuszos pitét készíthettek. 

Hozzávalók

 

Az alaphoz

1 cs Győri Korpovit keksz

2 ek porcukor

115 g vaj

 

A krémhez

200 g kókusztej (konzerv)

2 tojás sárgája

2 ek étkezési keményítő

90 g nádcukor

30 ml zabtej

4 g instant kávé vagy 1 csésze eszpresszó

1 cs expressz zselatin fix

250 ml habtejszín

1 cs habfixáló

 

 

Elkészítés

Az alaphoz a kekszet késes darálóval finomra daráljuk, a vajat megolvasztjuk. Az olvasztott vajat a darált keksszel és két evőkanál porcukorral összekeverjük és a tortaforma (20 cm átmérőjű) aljába nyomkodjuk, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben 10 percig elősütjük.

 

A krém készítésének első lépéseként a tojássárgáját a cukorral és a keményítővel kézi habverővel simára keverjük. Hozzáadunk kb. 30 ml felmelegített zabtejet majd a kókusztejet. Lassú tűzön folyamatosan kavargatva addig főzzük, amíg sűrű krémet kapunk. Miután levettük a krémet a tűzről, hozzáadjuk a kávét, elkeverjük és hagyjuk kihűlni.

Közben kemény habbá verjük a habtejszínt a habfixálóval. Amikor a főzött krémünk szobahőmérsékletű lesz, óvatosan összeforgatjuk a tejszínhabbal. Ezután rákenjük a krémet az alapra és csokoládéforgáccsal díszítjük.  A pitét egy éjszakán át a hűtőben pihentetjük.

Jó étvágyat!

img_20210523_144616_1.jpg

Szeretettel,

Gabi