Kávékrémes pite
Az eddigi receptjeimből azt hiszem kiderült, hogy az édességek az egyik gyengém. A most következő receptben a másik gyengém, a kávé is megérkezett. A kávéhoz már csak egy kis kókusz tej kell és minimális időráfordítással egy krémes kávés-kókuszos pitét készíthettek.
Hozzávalók
Az alaphoz
1 cs Győri Korpovit keksz
2 ek porcukor
115 g vaj
A krémhez
200 g kókusztej (konzerv)
2 tojás sárgája
2 ek étkezési keményítő
90 g nádcukor
30 ml zabtej
4 g instant kávé vagy 1 csésze eszpresszó
1 cs expressz zselatin fix
250 ml habtejszín
1 cs habfixáló
Elkészítés
Az alaphoz a kekszet késes darálóval finomra daráljuk, a vajat megolvasztjuk. Az olvasztott vajat a darált keksszel és két evőkanál porcukorral összekeverjük és a tortaforma (20 cm átmérőjű) aljába nyomkodjuk, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben 10 percig elősütjük.
A krém készítésének első lépéseként a tojássárgáját a cukorral és a keményítővel kézi habverővel simára keverjük. Hozzáadunk kb. 30 ml felmelegített zabtejet majd a kókusztejet. Lassú tűzön folyamatosan kavargatva addig főzzük, amíg sűrű krémet kapunk. Miután levettük a krémet a tűzről, hozzáadjuk a kávét, elkeverjük és hagyjuk kihűlni.
Közben kemény habbá verjük a habtejszínt a habfixálóval. Amikor a főzött krémünk szobahőmérsékletű lesz, óvatosan összeforgatjuk a tejszínhabbal. Ezután rákenjük a krémet az alapra és csokoládéforgáccsal díszítjük. A pitét egy éjszakán át a hűtőben pihentetjük.
Jó étvágyat!
Szeretettel,
Gabi