Citromos álom

A Kulka-féle citromos álmot (https://izeselet.hu/receptek/citromos-alom/) egy leheletnyit alakítottam át és egy gyors, hűsítő desszertet kapunk. Lényegében 0 konyhai tapasztalattal is neki lehet látni, nem lehet elhibázni.  

 img_20210723_125301.jpg

Hozzávalók

 

Az alaphoz

200 g babapiskóta

1,5 dl zabtej

2 ek rumaroma

 

A krémhez

150 g tejföl

2 db citrom leve és reszelt héja

2 ek porcukor

250 g mascarpone

1 tk citromlé

250 ml habtejszín

1 cs habfixáló

 

A díszítéshez

1 marék durvára vágott, pirított mandula

 

Elkészítés

Első lépésként a krémhez a habtejszínt kemény habbá verjük, melynek titkát itt olvashatjátok: https://receptekgabcsitol.blog.hu/2020/11/30/meses_sajttorta#more16309896. Egy másik tálban a mascarponét, a porcukrot, a tejfölt a citromlével kihabosítjuk, majd óvatosan hozzáforgatjuk a tejszínhabot. Végül a citrom héját is belekeverjük.

 A zabtejet a rumaromával összemelegítjük. A babapiskótákat rövid időre a rumos zabtejbe mártjuk, majd egy nagyobb jénai tálba sorba tesszük. A babapiskótára egy adag krémet kenünk. Ezt a két lépést egymást váltva folytatjuk, végezetül megszórjuk a krémet mandulával. Az elkészült desszertet egy éjszakán át hűtőben pihentetjük.

 img_20210721_182214.jpg

Jó étvágyat!

 

Szeretettel,

Gabi