Citromos álom
A Kulka-féle citromos álmot (https://izeselet.hu/receptek/citromos-alom/) egy leheletnyit alakítottam át és egy gyors, hűsítő desszertet kapunk. Lényegében 0 konyhai tapasztalattal is neki lehet látni, nem lehet elhibázni.
Hozzávalók
Az alaphoz
200 g babapiskóta
1,5 dl zabtej
2 ek rumaroma
A krémhez
150 g tejföl
2 db citrom leve és reszelt héja
2 ek porcukor
250 g mascarpone
1 tk citromlé
250 ml habtejszín
1 cs habfixáló
A díszítéshez
1 marék durvára vágott, pirított mandula
Elkészítés
Első lépésként a krémhez a habtejszínt kemény habbá verjük, melynek titkát itt olvashatjátok: https://receptekgabcsitol.blog.hu/2020/11/30/meses_sajttorta#more16309896. Egy másik tálban a mascarponét, a porcukrot, a tejfölt a citromlével kihabosítjuk, majd óvatosan hozzáforgatjuk a tejszínhabot. Végül a citrom héját is belekeverjük.
A zabtejet a rumaromával összemelegítjük. A babapiskótákat rövid időre a rumos zabtejbe mártjuk, majd egy nagyobb jénai tálba sorba tesszük. A babapiskótára egy adag krémet kenünk. Ezt a két lépést egymást váltva folytatjuk, végezetül megszórjuk a krémet mandulával. Az elkészült desszertet egy éjszakán át hűtőben pihentetjük.
Jó étvágyat!
Szeretettel,
Gabi