Bolo de laranja e limão - Narancsos, citromos sütemény
Volt egy kis szünet, amíg újra rám talált a ’sütögethetnék’, de szerencsére visszatért. Ez a recept Portugáliából érkezik hozzátok: gyors, szuper szaftos, nyáron egy kis citromos fagyival bomba lesz.
Szeressétek, süssétek!
Hozzávalók
160 g liszt
30 g kukorica keményítő
1 és ¼ tk sütőpor
¼ tk szódabikarbóna
1 csipet só
115 g olvasztott vaj
120 g cukor
2 tojás
1 tk vanília örlemény
60 g Philadelphia krémsajt
120 ml narancslé
1 citrom és 1 narancs reszelt héja
Elkészítés
A száraz hozzávalókat egy edényben összekeverjük és félretesszük. Egy másik everőtálban a tojásokat a cukorral kihabosítjuk, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, a krémsajtot, a narancslét és robotgéppel egyneműre keverjük. Három részletben, fokozatosan adjuk a száraz anyagot a krémhez. Kivajazott és lisztezett (23 cm átmérőjű) formában 30-40 percig sütjük. Tetejét jégcukorral, mandula/pisztácia forgáccsal vagy fehércsoki ganache-sal díszíthetjük.
Szeretettel,
Gabi