Bolo de laranja e limão - Narancsos, citromos sütemény

Volt egy kis szünet, amíg újra rám talált a ’sütögethetnék’, de szerencsére visszatért. Ez a recept Portugáliából érkezik hozzátok: gyors, szuper szaftos, nyáron egy kis citromos fagyival bomba lesz.

Szeressétek, süssétek!

 img_20220313_211315.jpg

Hozzávalók

 

160 g liszt

30 g kukorica keményítő

1 és ¼ tk sütőpor

¼ tk szódabikarbóna

1 csipet só

115 g olvasztott vaj

120 g cukor

2 tojás

1 tk vanília örlemény

60 g Philadelphia krémsajt

120 ml narancslé

1 citrom és 1 narancs reszelt héja

 

Elkészítés

A száraz hozzávalókat egy edényben összekeverjük és félretesszük. Egy másik everőtálban a tojásokat a cukorral kihabosítjuk, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, a krémsajtot, a narancslét és robotgéppel egyneműre keverjük. Három részletben, fokozatosan adjuk a száraz anyagot a krémhez. Kivajazott és lisztezett (23 cm átmérőjű) formában 30-40 percig sütjük. Tetejét jégcukorral, mandula/pisztácia forgáccsal vagy fehércsoki ganache-sal díszíthetjük.

 img_20220313_211331.jpg

Szeretettel,

Gabi